My little ponytårta

Publicerat: 2011-07-31 Kl: 22:52:04 | I kategori: Barntårtor | 0 kommentarer

Den här gulliga my little pony-tårtan gjorde jag i veckan och den innehåller zoofluff och lakritsfudgefluff. Lakritsfudge är jättegott att ha i tårtor, lagom mycket smak av lakrits tycker jag! Tårtan är täckt med marsipan och dekorationerna är även dem gjorda i marsipan. Marsipan är ju så gott! Mycket godare än sugarpaste, det är min åsikt iallafall!:) Därför använder jag endast sugarpaste om tårtorna ska bli riktigt vita eller om någon är allergisk.



Hoppas ni får en härlig kommande vecka, det tänker jag ha iallafall!
Kram

Tisdagstårta

Publicerat: 2011-07-26 Kl: 21:59:43 | I kategori: Övriga tårtor | 0 kommentarer

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag. Vilken dag är din tårtdag? Levande blommor på tårtan är så fint tycker jag! Du vet väl att man kan köpa speciella hållare för blommor som man fäster en bit oasis i och sedan trycker ner i tårtan. Det gör att blommorna håller längre!

Den här tårtan har smak av citron och mörk choklad. Och visst är det snyggt med ett sidenband runt tårtan!

Trevlig tårt-tisdag på er!



Latmask-tårta!

Publicerat: 2011-07-26 Kl: 21:53:48 | I kategori: Tematårtor | 0 kommentarer

Den här tårtan gjorde jag till en latmask som älskar fika. Det enda felet med denna tårta är att fikat är kvar, i verkligheten hade allt fika varit slut innan han hade däckat i soffan;)

Tårtan är gluten- och laktosfri och den är fylld med chokladmousse med mörk riven choklad och skumbananfluff. Skumbananfluff är verkligen supergott att ha i tårta! Prova du med!


Zoogodis-tårta

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 20:37:36 | I kategori: Motivtårtor | 2 kommentarer

Den här tårtan gjorde jag till min kära svägerska då hon fyllde år. Hon är väldigt förtjust i zoogodis, och eftersom jag fick fria händer med designen så valde jag att göra den som en påse zoo. Tårtan är passande nog fylld med zoogodis-fluff och häxvrålsfluff. Gissa om den var god! Tips tips tips!!!

 

Jag önskar alla mina läsare en underbar vecka!

Kakburkstårta

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 20:32:34 | I kategori: Övriga tårtor | 0 kommentarer

Ta en kaka eller två! Den här söta kakburkstårtan gjorde jag en kväll då mitt sug efter att skapa tårtor blev för stort. Tårtan är fylld med blåbärsmousse, glasskräm och vit choklad. Jag slängde sedan på ett gäng kakor, och receptet på dessa hittar du här!

Kakburkstårtan tog jag med till ett gäng härliga människor, och jag hade till och med turen att få smaka en bit!

Bröllopstårtor med körsbärsblommor

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 20:24:02 | I kategori: Bröllopstårtor | 2 kommentarer

När Hans och Emilia gifte sig ville de ha tårtor i samma stil som Novas namnfesttårta. De här bröllopstårtorna är fyllda med jordgubbsmousse, färska jordgubbar och chokladmousse.






Personliga gåvor!

Publicerat: 2011-07-20 Kl: 21:37:24 | I kategori: Tips och trix | 0 kommentarer

Blommor och choklad i all ära, men ännu roligare är det om du tar med dit något personligt på middagen, till födelsedagsfesten osv. De här goda kakorna hade jag med mig till en vän som bjöd på middag. Och de uppskattades verkligen!


Vem har sagt att en present måste vara inslagen i presentpapper? En väska du inte längre använder kan ju vara ett roligt alternativ!


Har du några tips på personliga gåvor?

Annorlunda bröllopstårtor

Publicerat: 2011-07-17 Kl: 21:00:30 | I kategori: Bröllopstårtor | 0 kommentarer

I helgen har jag gjort några bröllopstårtor och här kommer tre av dem. Tjejen som beställde tårtorna ville ha en svart tårta med en "yellow cab", en vit tårta med frihetsgudinnan och en svart tårta med ett platt rött hjärta. Gissa om jag fick fjärilar i magen när jag hörde att hon ville ha frihetsgudinnan på en av tårtorna. Och inte blev det bättre då jag inte hittade en enda svensk tårtbagerska som hade gjort just denna på en tårta. Nåja, den som inte vågar kan ju heller aldrig utvecklas, så jag gjorde ett försök och jag blev faktiskt rätt nöjd. Nej, den är långt ifrån identiskt med den riktiga statyn, men med tanke på min korta karriär och den svåra uppgiften har jag bestämt att ge mig själv godkänt! Här ser ni reslutatet iallafall.





Tårtorna innehöll vaniljbottnar, riesenfluff och hallonmousse. De är täckta med marsipan, och den vita tårtan med sugarpaste.

Hoppas eran helg varit lika underbar som min!




Möhipppetårta

Publicerat: 2011-07-15 Kl: 22:22:47 | I kategori: Tematårtor | 0 kommentarer

Här kommer en bild på dagens möhippetårta som jag utlovade igår. Tårtan innehåller nutellafluff och hallonmousse. Den är täckt med marsipan och även dekorationerna är gjorda i marsipan. Det är så roligt när man får fria händer med en tårta! Enda önskemålet med denna tårta var att texten "Bride to be" skulle finnas med.




Zoo-tårta

Publicerat: 2011-07-14 Kl: 22:39:42 | I kategori: Övriga tårtor | 1 kommentarer

I söndags gjorde jag den här tårtan föreställande en zoo-godispåse till min kära svägerska. Den är gluten- och laktosfri och fylld med zoogodisfluff och häxvrålsfluff. Gissa om det blev en god kombination! Makalöst god tårta! Jag fick fria händer när det gällde hur tårtan skulle se ut, och eftersom hon gillar just zoogodis så fick tårtan se ut som en sån påse. Den är täckt och dekorerad med marsipan.


Imorgon kommer en ny härlig tårta till en möhippa att göras, missa inte den!

Kameratårta

Publicerat: 2011-07-13 Kl: 22:33:36 | I kategori: Motivtårtor | 2 kommentarer

Den här kameratårtan gjorde jag till en som fyllde år och ville ha en tårta som såg ut som en Nikon D300. Tårtan innehåller jordgubbsmousse, glasskräm och banan. Den är täckt med marsipan.





Chokladasktårta

Publicerat: 2011-07-13 Kl: 22:10:38 | I kategori: Övriga tårtor | 0 kommentarer

Den här söta chokladasktårtan gjorde jag i helgen till vinnaren i min senaste tävling. Förutom en hel del lyxiga praliner innehåller tårtan även ljusa bottnar, blåbärsmousse och chokladkräm. Locket och kanterna är gjorda i marsipan. En gullig liten rosett fick pryda det hela.

Är det inte rätt häftigt att man kan få både en lyxig chokladpralin och en bit god tårta i en och samma skapelse?

Stor kram till er alla!

 

Hundtårta

Publicerat: 2011-07-12 Kl: 21:26:26 | I kategori: Tematårtor | 0 kommentarer

På bloggen har det varit lugnt ett tag. Det beror på att jag har haft himla mycket annat att göra, bland annat förberedelser av nya tårtor. Kul! Här kommer iallafall en av mina senaste tårtor.

Den här gjorde jag till en hundintresserad tjej som fyllde år. Tårtan bestod av chokladbottnar, blåbärsmousse och glasskräm. Den är täckt och dekorerad med marsipan.



Cheesecake med mascarpone

Publicerat: 2011-07-06 Kl: 21:58:34 | I kategori: Recept: övrigt | 0 kommentarer


Tidigare idag fick vi besök av ett par långväga gäster. Till efterrätt åt vi mascarponecheesecake med smak av polka. Den blev en riktig succé så här kommer därför receptet:

3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vaniljsocker
100 g mascarpone
100 g philadelphia
3 dl grädde
100 g marabou polka

Gör så här:

Riv chokladen och fördela den i botten på en form ca 20 cm. Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa sedan äggulor med socker och vaniljsocker. Blanda sedan ner osten. Vispa grädden ganska hårt. Blanda ihop allt och häll i formen. Låt stå i frysen i ca 5 timmar.

Ta ut den en stund före servering så den hinner tina lite. Servera gärna med bär. Vi serverade våran med jordgubbar, björnbär och gojibär.

50-års tårta

Publicerat: 2011-07-03 Kl: 22:03:18 | I kategori: Våningstårtor | 2 kommentarer

Den här våningstårtan gjorde jag till en härlig, färgsprakande dam som fyllde 50 år. Tårtan innehåller hallon/rabarbermousse, vit chokladkräm och kokosmousse. Den är täckt med marsipan och sockerpasta (det svarta). Gissa om den var rolig att göra!


Jag önskar alla mina läsare en underbar sommar!

Kram