Tårta fuck you!

Publicerat: 2011-03-29 Kl: 09:59:57 | I kategori: Övriga tårtor | 0 kommentarer

Igårkväll fick jag ett samtal av min kära svägerska som var i behov av en tårta till morgonen därpå. Två timmar senare hämtade hon denna skapelse. Önskemålet var en hand som pekade finger. För att lätta upp budskapet lite fick tårtan formen av ett hjärta.
 

Tårtan fick även en uppklippt kedja, och den fick markera friheten av att komma loss när man suttit fast i skiten!


I all hast fick jag ta vad som fanns hemma, så tårtan fylldes med ananas, banan och glasscreme. Den är täckt med sockerpasta och dekorationerna är i marsipan.

Tårta försvarets hudsalva

Publicerat: 2011-03-29 Kl: 09:39:02 | I kategori: Motivtårtor | 0 kommentarer

Igår fyllde jag 26, och det var ju såklart tvungen att firas med tårta. Eller egentligen så firade vi redan i söndags. Och eftersom jag är en riktig junkie när det gäller försvarets hudsalva så passade denna tårta mig utmärkt!


Tårtan bestod av chokladrulltårta fylld med banan, dumlefluff och riesenfluff. Den är sedan täckt med marsipan.


Med på fikabordet fanns även lite andra godsaker. Där fanns:

Cupcakes med smak av dulce de leche
Glutenfria citronmuffins med vanilj- och vit chokladfrosting 
Ballerina kladdkaka cakeballs

 

Oreo cakeballs
Bountybollar


Havrerussinkakor


Glutenfria nougatbollar


Det fanns även en burk med grönt godis för den som var intresserad


Och päronsoda för törstiga små munnar


Jag glömde mina punschbollar i frysen men de får helt enkelt dukas fram vid ett annat tillfälle

Temat på det hela var grönt


Tack till alla som kom förbi!

Recept mintpraliner

Publicerat: 2011-03-19 Kl: 08:59:40 | I kategori: Recept: kakor och godis | 0 kommentarer

Cirka 20 st

Till formarna
75 g mörk choklad

Mintkräm

0,5 msk smör
2 dl florsocker
1-1,5 msk mjölk
Knappt 10 droppar pepparmintarom

1. Smält chokladen i mikron. Pensla insidan av knäckformar eller ischokladformar med ett lager choklad. Låt stelna och pensla sedan igen tills du har en tillräckligt tjock form.

2. Pilla loss chokladen ur formen.

3. Smält smöret i mikron och rör ner det i florsockret. Rör ner mjölken lite i taget tills du har en ganska tjock smet. Tillsätt pepparminten och smaka av så att du får lagom mintsmak.

4. Spritsa eller klicka mintkräm i varje form och låt sedan stelna i kylen en liten stund. Förvara i kylen fram till serveringen.

5. Njut!



Selmas doptårtor

Publicerat: 2011-03-13 Kl: 18:41:07 | I kategori: Dop- och namnfesttårtor | 0 kommentarer

Till Selmas dop gjorde jag tre olika tårtor. Den här våningstårtan bestod av vaniljbottnar, nougat och hallonmousse. Den är spacklad med nougatgrädde och täckt med sockerpasta.


Tårta nummer två bestod av glutenfri tårtbotten och innehöll mousse med lemon curd och kokosmousse. Den spacklades med smörkräm och täcktes sedan med marsipan.


Den tredje tårtan bestod av chokladbottnar och är fyllda med jordgubbsmousse och passionsfruktsmousse. Passionsfrukten gjorde sig himla bra tillsammans med kondenserad mjölk och lite vispad grädde, som moussen bestod av. Den rekomenderas verkligen! Även denna spacklades med smörkräm, dock sparsamt då jag inte är så förtjust i den smaken. Locket består av sockerpasta.


Recept semlerutor

Publicerat: 2011-03-08 Kl: 20:21:51 | I kategori: Recept: mjuka kakor och bulla | 0 kommentarer

Dessa små rutor kan jag verkligen rekomendera! Gillar man mycket fyllning som mig så är det här det ultimata alternativet till en vanlig semla! Sen är de ju mindre också, så man kan ta två eller tre eller fler:)

Cirka 24 bitar

Deg
75 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,75 dl strösocker
1 tsk kardemumma
1 krm salt
7 dl vetemjöl

Fyllning
300 g mandelmassa
1 dl mjölk
6 dl vispgrädde
florsocker till pudring 

Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma upp blandningen. Smula ner jästen i en degbunke, häll över degspadet och rör tills jästen lösts upp. Blanda de torra ingredienserna och häll allt i degbunken. Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, antingen cirka 5 minuter i en köksassistent eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.

Kavla ut degen till en rektangel, cirka 30 x 35 cm och knappt 2 cm tjock, och låt jäsa i cirka 40 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 15-20 minuter tills brödet har blivit gyllenbrunt. Låt svalna. 

Skär ett tunt lock av hela jättesemlan. Gröp ur det mesta av innanmätet och riv sönder det grovt. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och blanda med det urgröpta innanmätet i en bunke. Rör ner mjölken och arbeta ihop till en tjock massan. Klicka ut fyllningen i den urgröpta jättesemlan. Vispa grädden fluffigt, men inte för hårt, och bred den över fyllningen i semlan. Lägg tillbaka locket och skär eventuellt bort kanterna. Skär semlan i rutor och pudra med florsocker. 



Njut!


Snickartårta!

Publicerat: 2011-03-02 Kl: 21:22:33 | I kategori: Tematårtor | 0 kommentarer

Igår fyllde Selmas farfar år, och det måste ju såklart firas! En enkel tårta med frukt i beställdes. Men varför ska man göra det enkelt när man kan göra det svårt!;) Eftersom han är snickare så fick det bli temat på kvällens tårta, som för övrigt var himla rolig att göra!



Tårtan är gluten- och laktosfri och består av bottnar med smak av citron, banan, lemon curd, mörk choklad och glasscreme. Den är sedan spacklad med marshmallowsfrosting och täckt med marsipan.