Recept mintpraliner

Publicerat: 2011-03-19 Kl: 08:59:40 | I kategori: Recept: kakor och godis

Cirka 20 st

Till formarna
75 g mörk choklad

Mintkräm

0,5 msk smör
2 dl florsocker
1-1,5 msk mjölk
Knappt 10 droppar pepparmintarom

1. Smält chokladen i mikron. Pensla insidan av knäckformar eller ischokladformar med ett lager choklad. Låt stelna och pensla sedan igen tills du har en tillräckligt tjock form.

2. Pilla loss chokladen ur formen.

3. Smält smöret i mikron och rör ner det i florsockret. Rör ner mjölken lite i taget tills du har en ganska tjock smet. Tillsätt pepparminten och smaka av så att du får lagom mintsmak.

4. Spritsa eller klicka mintkräm i varje form och låt sedan stelna i kylen en liten stund. Förvara i kylen fram till serveringen.

5. Njut!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback