Våningstårta till C-magasinet!

Publicerat: 2011-05-31 Kl: 21:24:43 | I kategori: Våningstårtor | 2 kommentarer

Idag har jag, Selma, Maja och Mario blivit intervjuade av en jättetrevlig kvinna från kuriren. Reportaget kommer att finnas med i helgbilagan den 11 juni om allt går enligt planerna. Och det handlar ju då såklart om våra tårtor:) 

Det här är mitt bidrag till tidningen. Vi skulle göra varsin tårta, jag skulle göra en där C-loggan fanns med, och Maja en sommartårta.
 
Tårtan innehåller lakritsfluff och lemon curdgrädde.

75-års tårta

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 11:16:15 | I kategori: Gräddtårtor | 2 kommentarer

Farmors tårta var faktiskt bland de godaste tårtor jag någonsin ätit. Och den blev himla fin med en hel del glitter. Nu gör inte den här bilden tårtan rättvis alls, den var mycket finare i verkligheten men lite kanske den glittrar ändå.

Tårtan bestod av 5 bottnar och längst ner är det blåbärs- och mandelmassemousse. Ovanpå det är det ett lager kokosmousse, och sen ett lager med banan och glasskräm. På det översta lagret är det blandat blåbär, mandelmassa och kokos. Sen täckte jag tårtan med vit chokladganache innan jag till slut la på grädden.

Tack och lov att denna ljuvligt goda skapelse inte behövde bo i min kyl annat än när den var orörd!
 

Mumintårta

Publicerat: 2011-05-21 Kl: 22:42:36 | I kategori: Gräddtårtor | 0 kommentarer

Idag har vi varit på kalas. Det var lilla prinsessan Leia som fyllde 1 år. Och fyller man 1 år så ska man ju ha en fin tårta att fira med! Nu kanske inte blåbärsfyllning var det optimala till en 1-åring som ska försöka äta själv, men god var den iallafall! Mumintroll, ballonger och små blommor fick pryda tårtan. Visst blev den söt!
 


Lastbilstårta

Publicerat: 2011-05-18 Kl: 15:41:19 | I kategori: Motivtårtor | 0 kommentarer

Den här tårtan gjorde jag till min sambos pappa och den innehåller ljusa bottnar, banan, glasskräm, hallonsylt och persika. Den är täckt och dekorerad med marsipan. Gissa om den tog ett tag att göra!

Fotbollstårta

Publicerat: 2011-05-17 Kl: 10:34:02 | I kategori: Barntårtor | 0 kommentarer

I söndags gjorde jag en fotbollstårta i all hast då jag fick ett telefonsamtal samma dag. Tur att vinet flödade i lagom mängd kvällen innan, för trots alldeles för lite sömn var jag i rätt bra form och definitivt redo för ett nytt tårtprojekt:) Fotbollstema var önskemålet, och jag har länge funderat på hur man enklast kan göra formen av en halv boll. Nu fick jag testa det, och så här i efterhand önskar jag att jag hade haft en form som var halvrund. Jag fick nämligen göra en massa olika bottnar och skära till dem, men då har jag testat på det också!

Resultatet blev så här. Den är gluten- och laktosfri och den innehåller banan, chokladmousse, persika och grädde. Sockerpasta fick täcka det hela och pojken är av marsipan.
 
Titt ut! Jag blev lite för hög för mitt eget bästa men det löstes med en sax!

Barbapappatårta

Publicerat: 2011-05-16 Kl: 19:51:06 | I kategori: Barntårtor | 0 kommentarer

I lördags gjorde jag en barbapappatårta till en liten tjej som fyllde 3 år. Eller, barbamamma fick ju faktiskt också vara med! Tårtan innehöll hallonmousse och ahlgrens bilarfluff. Den är täckt och dekorerad med marsipan.

 
Att göra tårtor, det är grejer det! Nog för att det tar en himla massa timmar och förberedelse, men det är alltid lika roligt att se resultatet. (Nåja, nästan alltid iallafall)

Pingutårta

Publicerat: 2011-05-14 Kl: 13:02:49 | I kategori: Barntårtor | 0 kommentarer

Den här söta Pingutårtan gjorde jag till en kompis då hennes dotter fyllde ett år. Tårtan innehåller blåbärsmousse och lemon curdgrädde. Den är täckt med marsipan och sockerpasta, och dekorationerna likaså. 
 
Pingu har dagen till ära partyhatten på sig. Några paket och ett gäng klossar fick också pryda tårtan. Och så en minitårta högst upp, Pingu måste ju också få sig en tårtbit.

Chocolate chip cookies med pekannötter och vanilj!

Publicerat: 2011-05-13 Kl: 21:07:01 | I kategori: Recept: kakor och godis | 0 kommentarer

De här underbara kakorna måste vara guds gåva till människan! I kakväg alltså. Tänk på din favoritkaka och gångra det med 10, så goda är dessa! Det enda negativa är att de flesta ingredienserna är angivna i gram, jag föredrar ju att mäta upp i mått. Men, det är helt klart värt besväret när man sätter tänderna i dessa! Receptet kommer här och det är hämtat från Lyckas med mat. Jag har dock förenklat det en del, och lika goda blev de iallafall!

Ingredienser:
225 g mjukt smör
2 ägg
170 g strösocker
150 g ljust muscovadosocker
210 g vetemjöl
100 g havregryn
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1.5 tsk vaniljsocker
20 g kakao
340 g mörk choklad
100 g pekannötter

Gör så här:
1. Vispa smör, strösocker och muscovadosocker luftigt
2. Vispa ner äggen i blandningen 
3. Blanda i mjöl, vaniljsocker, kakao, salt, bikarbonat och havregryn
4. Hacka chokald och nötter grovt och blanda i det
5. Klicka ut och grädda i 185 grader ca 8 min


Sitt ner och ät dessa då risk finns att du svimmar!

Det här receptet ger ganska många kakor, 3 plåtar. Gör halva mängden om du vill!



Kakmonstertårta

Publicerat: 2011-05-12 Kl: 22:19:41 | I kategori: Övriga tårtor | 0 kommentarer

På min sambos jobb finns det tre kakmonster som fick njuta av denna skapelse. Tårtan innehåller persikafluff och hallon-/persikamousse. Den är täckt med sockerpasta och kakorna som pryder tårtan är riktiga chokladkakor. Kakmonstren har jag fyllt med samma fyllning som i punschrullar. Smaskigt värre!

Lypsyltårta

Publicerat: 2011-05-11 Kl: 12:27:46 | I kategori: Motivtårtor | 1 kommentarer

I måndags gjorde jag en lypsyltårta. Den var gluten- och laktosfri och jag fyllde den med blåbärsmousse(supergod!) och grädde med lemoncurd. Tyvärr så rann det ut lite på kanterna av tårtan, vet inte alls vad det beror på! Kanske spacklade jag den lite för mycket, för jag fodrade då locket iallafall. Den var tydligen supergod iallafall, och det var ju då bra det! Och ett riktigt lypsyl kan ju förresten också smälta, om man till exempel glömmer det i solen!

Punschstubbar

Publicerat: 2011-05-10 Kl: 22:46:08 | I kategori: Recept: kakor och godis | 0 kommentarer

Idag har jag gjort små gulliga punschstubbar. Då jag tycker det är lite tråkigt att göra vanliga punschrullar så gjorde jag dem lite annorlunda, de blev väldigt knubbiga, så jag kallar dem därför punschstubbar:) Jag hade nämligen marsipan i olika färger som jag ville bli av med, så det passade perfekt. Receptet kommer här nedan. De är ju superenkla att göra, speciellt om du har kaksmulor över, vilket jag i princip alltid har!


Det här behövs för ca 20 st:

100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakaopulver
ca 4 dl sockerkakssmulor
arraksessens eller punsch efter tycke
marsipan
75 g mörk blockchoklad

Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen ungefär en timme. Forma sedan till långa remsor, klä de med marsipan och dela i önskad längd. Doppa kanterna i choklad.

Tips! Använd gärna odenses gröna marsipan med smak av päron, den passar utmärkt till dessa!


Vilken färg vill du ha?



Greasetårta

Publicerat: 2011-05-06 Kl: 10:44:36 | I kategori: Tematårtor | 1 kommentarer

Den här tårtan består av ljusa bottnar, nutellafluff och hallonmousse. Locket gjorde jag genom att blanda in rött, blått och lila som jag sedan kavlade ut. Människorna skar jag ut av sockerpasta och texten likaså.

Star wars-tårta

Publicerat: 2011-05-04 Kl: 21:35:29 | I kategori: Barntårtor | 1 kommentarer


När Samuel fyllde 8 år firades han med denna tårta. Den innehåller dumlefluff och hallon-/blåbärsmousse. Jag har sen täckt den med marsipan, och själva Yoda består av sockerpasta.

Fisherman´s friendtårta

Publicerat: 2011-05-03 Kl: 21:59:54 | I kategori: Motivtårtor | 0 kommentarer

Den här minitårtan gjordes till min sambo som är beroende av dessa små starka tabletter. Tårtan innehöll hallon- och nougatmousse och är täckt med sockerpasta. Texten och bilden har jag ritat med livsmedelspenna och pastafärg.