Sjukskötersketårta

Publicerat: 2012-04-28 Kl: 22:05:45 | I kategori: Tematårtor | 0 kommentarer

Jag har ju glömt bort att visa en tårta jag gjorde för ett tag sen!
Min lediga tid går för tillfället åt till planering av barncancerdagen.
Här är iallafall en tårta till en blivande sjuksköterska.
Tårtan har smak av vaniljkräm och rårörda hallon.
Den är täckt med marsipan och dekorerad med marsipan och sockerpasta.
På tårtan fanns även en spruta, en medicinburk mot ålderdom, tabletter och plåster

Rostårta

Publicerat: 2012-04-23 Kl: 21:43:40 | I kategori: Födelsedagstårtor | 2 kommentarer

En tårta fylld med rosor!
Så här såg min sambos födelsedagstårta ut.
Tårtan bestod av jordgubbsbottnar och chokladbottnar
De är fyllda med chokladbollsfyllning, rårörda jordgubbar och glasskräm
Ungefär 100 rosor krävdes för att täcka tårtan
Tårtan är först täckt med svart marsipan. Jag har sedan klistrat fast rosorna.

Hur du gör en våningstårta

Publicerat: 2012-04-15 Kl: 20:32:02 | I kategori: Tips och trix | 4 kommentarer

Många har undrat hur man gör en våningstårta. Det är superenkelt!
Du gör först två st tårtor (eller fler om du vill ha fler vånignar)
precis som vanligt och täcker dem med marsipan elelr sockerpasta.
Sen mäter du upp vart den övre tårtan kommer att hamna på den undre.
Jag gör små markeringar så jag vet hur långt ut jag kan sätta stödpinnarna sen.
Sen är det dags att klippa till sugrör som ska fungera som stöd så tårtan inte sjunker ihop.
Jag sticker ner sugrören i tårtan och klipper sedan av dem så de blir lika höga som tårtan.
Se till så att alla sugrör blir lika långa så inget sticker upp ovanför.
Om du har tunga och stora tårtor eller flera våningar kan du
sticka ner träpinnar i sugrören som extra stöd.
♥ ♥ ♥ ♥ 
Den övre tårtan står förresten också på en tårtrondell precis som den nedre.
Jag har klippt till den så den inte ska synas.
Detta är dels för att det behövs för att sugrören ska hålla upp tårtan
och sen blir det lättare att skära tårtorna var för sig.
♥ ♥ ♥ ♥
Sen är det bara att ställa upp tårtan!
Och så till det roligaste, dags att dekorera den!

Prinsesstårta

Publicerat: 2012-04-10 Kl: 21:55:39 | I kategori: Barntårtor | 0 kommentarer

Alma fyllde 6 år och ville ha en tårta med en prinsessa på
I övrigt fick jag fria händer
Jag gjorde en liten Törnrosa som fick sitta på tårtan
Och så lite fjärilar och blommor såklart
Några mjuka sockerpärlor fick också vara med

Påsktårta

Publicerat: 2012-04-05 Kl: 15:51:50 | I kategori: Högtidstårtor | 1 kommentarer

Snart åker jag iväg på några dagars påskledighet.
Innan det måste jag ju dock skapa lite påskstämning här i bloggen!
Den här tårtan innehåller citronmousse och blåbärsmousse
Supergod kombination!
Påskharen har massor av ägg att dela ut till små glada barn!
En nykläckt kyckling fick också vara med på tårtan!
Jag önskar er alla en riktigt glad och mysig påsk!

Marängtårta

Publicerat: 2012-04-03 Kl: 18:14:51 | I kategori: Övriga tårtor | 0 kommentarer

Här kommer en bild på min andra födelsedagstårta.
Jag vet, jag hade varken tid eller ork när jag gjorde denna...
... men det är ju smaken som är viktigast!:)
Tårtan är en marängtårta som består av fyra bottnar.
Den är sedan fylld med:
Lime curd
Grädde
Vit choklad
Jordgubbar
Passionsfrukt
Riktigt god blev den!


Popcorntårta!

Publicerat: 2012-04-01 Kl: 12:52:05 | I kategori: Recept: övrigt | 0 kommentarer

Ja, den här tårtan ser väl inte mycket ut för världen!
Men den var faktiskt riktigt god, tyckte alla som smakade den.
Så, här kommer du receptet på den!
(som jag hittat på baka.se)
Ca 10-12 bitar
1 påse micropopcorn
100 g salta pinnar (eller nötter om du gillar det bättre)
150 g smarties
10-15 gram smör
150 g choklad
1 burk marshmallowsfluff
Gör så här:
Täck en springform med plastfolie
Poppa popcorn och rensa ut de som inte blivit poppade
Bryt ner salta pinnar ca 1-2 cm långa med popcornen
Blanda ner smarties och blanda lite
Smält smöret och rör ner hackad choklad
När chokladen börjat smälta rör du i marshmallowsfluffen
Blanda sedan allt och häll ut i formen
Låt stå minst en timme i kylen
Ta fram tårtan ca 30 min före servering så den lättare går att skära