Baskettårta

Publicerat: 2011-06-30 Kl: 21:28:52 | I kategori: Tematårtor | 0 kommentarer

På bloggen har det varit stiltje i några dagar men inte på tårtfronten! Den här tårtan gjordes till en basketintresserad tjej som fyllde 25 år. Tårtan innehåller blåbärsmousse och lemon curdgrädde. Den kombinationen är riktigt god ihop tycker jag!



Chokladtårtbotten

Publicerat: 2011-06-27 Kl: 20:45:21 | I kategori: Recept: tårtbotten | 0 kommentarer

Det här receptet använder jag mig av när jag bakar chokladtårtbottnar. Vill man kan man skippa chokladen, men jag tycker den blir saftigare och godare så här:

Det här behöver du till en 20 cm form:
50 gram smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
50g choklad 70%

Gör så här:
Smält smöret och rör i mjölken
Vispa ägg och socker vitt och poröst
Slå över smörblandningen över äggblandningen och rör om
Sikta ner de torra ingredienserna i smeten
Smält chokladen några sekunder i mikron och häll sedan det i smeten
Grädda i den nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 min


Våningstårta med körsbärsblommor

Publicerat: 2011-06-25 Kl: 12:01:55 | I kategori: Dop- och namnfesttårtor | 0 kommentarer

Till Novas namnfest beställdes även en våningstårta med körsbärsblommor. Tårtan är fylld med mango- och bananmousse.
 



Stjärntårta

Publicerat: 2011-06-25 Kl: 11:56:16 | I kategori: Dop- och namnfesttårtor | 0 kommentarer

När Nova skulle ha namnfest skulle en tårta ha stjärntema. Så här blev resultatet!
 
Tårtan är fylld med jordgubbsmousse och mörk chokladkräm

Somrig gräddtårta

Publicerat: 2011-06-24 Kl: 15:08:51 | I kategori: Gräddtårtor | 0 kommentarer

Den här tårtan var priset i tävlingen som jag anordnade tidigare. Tårtan består av ljusa bottnar och har smak av kokos och lime. Somrigt och fräscht!



Jag vill passa på att önska alla läsare en riktigt skön sommar!

Fastnar dina bokstäver också?

Publicerat: 2011-06-23 Kl: 13:16:29 | I kategori: Tips och trix | 0 kommentarer



När jag började trycka ut bokstäver och siffror med såna här utstickare fastnade dem alltid så till slut gav jag upp. Ända tills jag snubblade över en annan bakblogg och där såg att hon tipsade om att lägga plastfolie mellan sockerpastan/marsipanen och utstickarna. Det går mycket lättare och framför allt fortare! Nu föredrar jag visserligen att arbeta med flowerpaste i dessa sammanhang, men detta tips är dock värt att nämna ändå!:)

Vet du förresten att Servir har en jättebra flowerpaste av märket Wilton som jag använder mig av! 



 

Ljuvlig ananaspaj

Publicerat: 2011-06-22 Kl: 22:24:22 | I kategori: Recept: övrigt | 0 kommentarer

De flesta känner väl redan till den här underbara ananaspajen, men jag är egentligen inte så jätteförtjust i pajskalet, så jag har gjort om receptet lite så det får en lite knäckigare smak. Och så har jag förenklat receptet lite. Enkelt=bra!

Pajdeg:
150 g smör
1 dl brun farin
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g avrunnen ananas

Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser
Tryck ut dessa i en pajform
Blanda ihop fyllningen och rör i pajformen
Grädda mitt i ugnen ca 40 min i 175 grader

Servera med en klick vaniljvisp eller lite glass





Pastellfärgad gräddtårta

Publicerat: 2011-06-22 Kl: 18:17:59 | I kategori: Gräddtårtor | 0 kommentarer

Den här färgglada gräddtårtan med budskapet "Efter regn kommer solsken" fick det härliga gänget som jobbar på Plan Sju reklambyrå smaka på idag.

Och lagom till eftermiddagen dök solen upp igen!

Prisvärt "trim´n turntable"

Publicerat: 2011-06-22 Kl: 16:43:59 | I kategori: Tips och trix | 0 kommentarer


En sån här tårtsnurrarplatta kostar ca 350-400 kr att köpa. Och den är visserligen riktigt bra att ha när man spacklar, täcker tårtor osv. Har man däremot ingen lust att köpa ett sådant för dessa pengar kommer här ett tips!


 Den här snurrbrickan finns på IKEA och kostar endast 49 kr! Den fungerar i princip lika bra. Det övre bordet går att låsa fast och det gör inte det här. Det övre bordet har även antiglid-lister. Jag tycker dock att IKEAS variant duger gott!

Ha en trevlig kväll!




Brandmanstårta

Publicerat: 2011-06-22 Kl: 16:24:54 | I kategori: Tematårtor | 0 kommentarer

En tårta till en före detta brandman som fyllde år med smak av hallon och dumle

Tårtan kommer inte riktigt till sin rätt på bilden, marsipanen var mer "flammig" i verkligheten... lite som en eld.

Kärlekstårta

Publicerat: 2011-06-21 Kl: 21:49:34 | I kategori: Övriga tårtor | 2 kommentarer

Tårta med ljusa bottnar som innehåller hallonmousse och dumlefluff. Tårtan är spacklad med chokladsmörkräm och täckt och dekorerad med marsipan.



Våningstårta med prinsesstema

Publicerat: 2011-06-18 Kl: 16:07:50 | I kategori: Barntårtor | 0 kommentarer

När My fyllde 5 år ville hon ha en tårta med prinsesstema. Det blev en laktosfri våningstårta som är fylld med hallonmousse, banan och grädde. Tårtan är täckt med marsipan och dekorationerna gjorda i sugarpaste.  



After eight-kräm

Publicerat: 2011-06-18 Kl: 11:07:23 | I kategori: Recept: fyllningar | 2 kommentarer

Den här krämen är jättegod att ha i tårtor! Mintsmaken blir ganska kraftig om du bara blandar grädde och after eight, därför brukar jag blanda i mörk choklad också. Supergott att kombinera med t ex päronmousse!

3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
50 g After eight

Gör så här:

Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen och häll den varma grädden över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Låt blandningen stå kallt i kylskåp minst två timmar tills den blivit ordentligt kall. Vispa till lagom tjock fyllning.


Kokosmousse!

Publicerat: 2011-06-18 Kl: 10:10:33 | I kategori: Recept: fyllningar | 0 kommentarer

Kokosmousse är jättegott att ha i tårtor! Passar utmärkt med t ex citron, lime eller blåbär! Receptet hittar du här!

2oo g creme fraiche
1,5 dl kokosflingor
1 dl socker
2 dl vispgrädde

Vispa creme fraice och socker tills det blivit tjockt. Det tar ett tag och den blir först rinnig, sen tjocknar den.
Rör i kokos och ställ i kylen ett tag. Godast är om den får stå över natten så kokosflingorna blir mjuka och smaken framhävs.
Vispa sedan grädden hårt och rör ihop.


Recept smörkräm

Publicerat: 2011-06-17 Kl: 20:43:39 | I kategori: Recept: frostings och krämer | 0 kommentarer

Här kommer grundreceptet som jag använder mig av när jag gör smörkräm!

115 g smör
250 g florsocker
2 tsk kokt vatten

Rör smöret mjukt, blanda sedan ner florsocker och sist vattnet.

Tips på smaksättning:

Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Citron: 2 tsk finrivet citronskal eller några droppar citronessens
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten
Choklad: 30 g kakao

Dumlefluff

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 20:52:24 | I kategori: Recept: fyllningar | 0 kommentarer

Dumlefluff är en mycket populär fyllning i tårtor så därför kommer receptet här. Det här receptet räcker till ett lager fyllning på en normalstor tårta.

3 dl grädde
180 g dumle

Värm grädden i en kastrull och rör ner dumlen. Grädden får inte koka. Rör tills all dumle är smält. Låt stå i kylen i några timmar och vispa sedan till fluffig konsistens.



Passar bra med t ex banan-, hallon- eller jordgubbsmousse

Ljuvlig smörgåstårta!

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 18:26:01 | I kategori: Smörgåstårtor | 0 kommentarer

Den här smörgåstårtan är riktigt populär, och jag förstår det! Den är nämligen supergod! Saftig och smakrik, inte alls torr som andra smörgåstårtor har lätt för att bli. Receptet är hemligt, men skulle suget bli för stort efter en kan du alltid beställa av mig!;)
                

Ha en bra dag!


Så får du höga tårtbottnar!

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 16:33:05 | I kategori: Tips och trix | 0 kommentarer

Vill du att din tårtbotten ska bli hög utan att den rinner över i ugnen? Sätt en "krage" runt formen innan du häller smeten i formen! Kragen klipper du enkelt till av ett bakplåtspapper. Enkelt va?

 

 

Fisketårta

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 16:28:08 | I kategori: Barntårtor | 0 kommentarer

Joels födelsedagstårta skulle ha fisketema och så här blev den. Tårtan är gluten- och laktosfri och den har smak av hallon och lakrits.
 


Glutenfri tårtbotten

Publicerat: 2011-06-15 Kl: 20:02:15 | I kategori: Recept: tårtbotten | 0 kommentarer

Här kommer mitt recept som jag använder när jag bakar glutenfria tårtor!

Ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 dl maizenamjöl
1 dl potatismjöl

Gör så här:

Vispa ägg och socker riktigt poröst
Blanda sedan de torra ingredienserna och rör ner dessa
Häll i en smord form(20 cm) och grädda ca 30 min i 175 grader

Täck med bakplåtspapper om du ser att den börjar få för mycket färg

Den här tårtan är både gluten- och laktosfri!


Gräddtårta till morsdag

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 20:11:06 | I kategori: Högtidstårtor | 0 kommentarer

Här nedan ser ni en gräddtårta som jag gjorde till morsdag. Tårtan innehöll chokladfluff och jordgubbsmousse. Den är täckt med färgad grädde och då den skulle vara helt fri från nötter så är den dekorerad med sockerpasta.

Studentstubbe

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 20:01:40 | I kategori: Högtidstårtor | 0 kommentarer

Den här studentstubben gjorde jag när det var dags för Adrian att ta studenten. Han ville ha chokladbottnar, päronmousse och nougatgrädde. Den är gluten- och laktosfri och jag har täckt den med sockerpasta eftersom jag ville ha den riktigt vit. Dekorationerna har jag gjort av marsipan och de fick även ett gäng silverkulor på sig. 


Morsdagstårta

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 19:57:22 | I kategori: Gräddtårtor | 0 kommentarer

Den här tårtan gjorde jag till morsdag enligt beställning, och den innehåller centerfluff och jordgubbsmousse. Centerfluff är verkligen supergott! Och det är ju precis vad en mamma förtjänar på morsdag!

Tårtan är täckt med grädde och dekorerad med marsipan.


Fisketårta

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 19:54:01 | I kategori: Tematårtor | 0 kommentarer

En gräddtårta med fisketema gjorde jag till en som älskar att fiska. Här har han trillat i vattnet, och hatten likaså. Fisken befinner sig dock på land, så lite fiskelycka har han ju iallafall haft.

Tårtan innehåller ljusa bottnar, hallon- och rabarbermousse samt vit chokladkräm. Och jag kan garantera att det är en riktigt god kombination!

Studenttårta

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 18:24:30 | I kategori: Högtidstårtor | 0 kommentarer

En tårta som såg ut som en studenthatt önskades och så här såg den ut.
Den innehåller hallon-/rabarbermousse och vit chokladkräm. Jag täckte den med sockerpasta och dekorerade med marsipan. Jag föredrar ju annars marsipan, men det går inte att färga marsipan riktigt vit, så därför använder jag sockerpasta i dessa fall.