Dear macarons, i´m sorry i said i didn´t like you!

Publicerat: 2011-02-24 Kl: 19:42:25 | I kategori: Kakor och sånt | 0 kommentarer

Nu har jag gjort macarons igen, även fast jag sist jag gjorde dem bestämde mig för att dessa bakverk inte alls föll mig i smaken. Anledningen till att jag gav dem en till chans var att jag igår gjorde lemon curd, och det blev en hel del äggvitor över. Och gissa om de blev goda denna gång! Jag använde florsocker med chokladsmak i för att få lite smak på dem, och fyllningen är nutellafrosting. I like it a lot! Jag gjorde även några med citronfyllning. Vill du också göra lemon curd? Recept hittar du här!



Dessa små skapelser får slå följe med tårtan som jag ska leverera på lördag till ett födelsedagsbarn. Tårtan kommer att få after eight/citronsmak.

Lemon curd

Publicerat: 2011-02-24 Kl: 19:39:37 | I kategori: Recept: övrigt | 0 kommentarer

 

6 citroner
3,5 dl socker
100 g smör
4 msk maizena
4 ägg
3 äggulor

Skölj citronerna, riv bort skalet från alla citroner och blanda det med saft från fyra av citronerna. Koka upp med socker och smör. Sila. Blanda ut maizena med saften från de två kvarlämnade citronerna och rör ner i den varma vätskan. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan, låt sjuda under konstant vispning tills krämen tjocknar. Häll över krämen i en ren skål eller burk och låt svalna.



Jag brukar göra på 9 citroner när jag ändå ska göra, men det blir ganska mycket så om du bara vill ha litegrann kan du göra halva detta recept.

Enjoy!



Tårta med skimrande rosor

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 17:33:06 | I kategori: Övriga tårtor | 0 kommentarer



Idag har jag gjort en gul tårta(inte orange som bilden visar) med skimrande rosor och ett par callor. Jag hade lite överblivna ingredienser i kylen så jag slängde ihop den här för att bli av med dessa. Tårtbotten består av glutenfri chokladbotten och den innehåller persika, hallon, vit choklad och vaniljkräm. Locket är av marsipan och blommorna är gjorda i både marsipan och sugarpaste.


Oreo-cheesecake med vit choklad

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 12:07:18 | I kategori: Kakor och sånt | 2 kommentarer



Då vi var bortbjudna på middag gjorde jag oreo-cheesecake med vit chokladfrosting och tog med till efterrätt. Det blev himla gott, och hade jag inte gett bort de som blev över hade jag förmodligen suttit och smaskat på en just nu. Jag gjorde dem i mina nya hjärtmuffinsformar i silikon, och dessa hittar du t ex här.

Botten bestod av krossade oreo och lite smält smör. På det gjorde jag cheesecake och sen gräddade jag alltihop. När de små skönheterna hade svalnat spritsade jag dem med vit chokladfrosting. En jordgubbe och ett blad i marsipan fick pryda dem.

 

Cookiepops!

Publicerat: 2011-02-18 Kl: 17:03:22 | I kategori: Kakor och sånt | 0 kommentarer

Idag är vi bortbjudna på middag till min svägerska och jag har tagit på mig att fixa efterrätt. Eftersom den innehåller vit choklad och därför inte är laktosfri, så gjorde jag dessa små bollar till hennes flickor som är allergiska. Jag gjorde först en mycket saftig sockerkaka med smak av vanilj, sen blandade jag ihop den färdiga kakan med 1 dl grädde där jag hade smält ner några geléhallon. Efter det var det bara att börja rulla och garnera. Roligt va!


Recept kakmonster och grodor

Publicerat: 2011-02-17 Kl: 21:10:44 | I kategori: Recept: bakelser | 2 kommentarer


Här kommer receptet på kakmonstren och grodorna som jag bakade:



250 g kaksmulor
150 g smör
3/4 dl strösocker
2 msk florsocker
3-4 tsk kakao
Några droppar arracksarom

Om du gör små figurer blir det ca 20 st


Blanda ihop alla ingredienserna till en jämn smet, ungefär som chokladbollar. Ställ in i kylen tills den blir lite hård så är det lättare att klicka ut sen. Kavla sedan ut marsipan och skär ut rundlar. Lägg lite smet i rundlarna och vik ihop.

 Skär ut en mun i grodorna (om du öppnar munnen lite får du en gladare groda:)). Jag gjorde även små hål som näsborrar. Gör ögon och en tunga och tryck fast dessa. Till kakmonstren gör du två vindögda ögon och en megastor svart mun.


Glad groda




Kakmonster och grodor

Publicerat: 2011-02-17 Kl: 20:47:41 | I kategori: Bakelser | 0 kommentarer

Idag var jag på lekhumör så jag slängde ihop en deg och gjorde lite kakmonster och grodor. Innehållet består av ungefär samma innehåll som punschrullar. Grodorna är täckta med marsipan som smakar päron, och kakmonstren av marsipan som jag färgat med blå karamellfärg. Jag gjorde de ganska små, och det passade perfekt till kvällskaffet.




En glad groda helt ovetandes om ödet som väntar!




Cupcake with love!♥

Publicerat: 2011-02-15 Kl: 21:26:40 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer

Eftersom jag hade så fullt upp igår med att göra bakelser till alla så glömde jag helt och hållet bort att göra en till mig och min kära sambo. Därför tog jag tag i saken idag istället och gjorde lite söta cupcakes med kärlekstema.



Dessa består av vaniljmuffins med hallonfrosting. De blev riktigt goda faktiskt, recept kommer senare!

Miranda-nalle

Publicerat: 2011-02-14 Kl: 19:12:15 | I kategori: Modellerat | 0 kommentarer

Den här nallen gjorde jag till en tårta som skulle vara till min sambo.

För att få den "luddig" har jag använt ett modelleringsverktyg.
Det går även bra med en tandpetare eller en lite sax!
Nallen har jag gjort av marsipan.

Well Hello there kitty!

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 09:10:59 | I kategori: Barntårtor | 0 kommentarer

När min sambos systerbarn fyllde 7 år gjorde jag en hello kittytårta. Den blev mycket uppskattad och himla god dessutom.



Bottnarna är glutenfri tårtbotten och den är fylld med jordgubbar, hallon och julskumsfluff. Jag har även spacklat med fluffen och sedan täckt den med marsipan som smakar hallon. Dekorationerna är i lakrits, sugarpaste och marsipan. I ärlighetens namn märker jag absolut ingen större skillnad när jag kavlar ut marsipan och sugarpaste. Det sägs ju att sugarpaste ska vara mer lättarbetad, men jag är då inte övertygad än!

Valentines cake

Publicerat: 2011-02-12 Kl: 23:21:58 | I kategori: Bakelser | 0 kommentarer

Eftersom det snart är alla hjärtans dag så passade jag på att göra en bakelse till Peters mormor. Brukar alltid göra något åt min mormor den dagen så då är det ju inte mer än rätt att hans mormor också får en.


  

Bakelsen är både gluten- och laktosfri och botten består av sockerkaka. Den är fylld med mosad banan, persika och glasscreme. Jag har även spacklat med glasscreme och allt som är på den är av marsipan.