1-års tårta

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 20:44:00 | I kategori: Födelsedagstårtor | 0 kommentarer

I helgen firade Wilma sin första födelsedag och så här såg hennes tårta ut.

Tårtan hade smak av ahlgrens bilar och hallon.


Kronan och bokstäverna har jag målat guldfärgade.
Det syns som vanligt inte så bra på bild!

~Fjärilar~









Pippi-tårta

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 20:33:51 | I kategori: Barntårtor | 1 kommentarer

I helgen var jag och lämnade den här tårtan till lilla Ellie.
Ellie behövde få ett litet roligt inslag i sin tillvaro just nu.
Hon råkar vara förtjust i Pippi, och det är jag med!:)

Tårtan har smak av ahlgrens bilar/marshmallows och hallon.

Nu kan jag stryka både Pippi och Herr Nilsson på listan över figurer jag vill göra!
Bamse och Nalle Puh också, förresten. Men de tårtorna får ni se sen!

Glutenfri tårta i ask

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 22:39:47 | I kategori: Tårta i ask | 1 kommentarer

Till Ellies dop gjorde jag även en liten glutenfri tårta i ask.
Så här blev den!

Tårtan har smak av coca cola-nappar och det var en rolig smak faktiskt!
Den är täckt med marsipan och dekorationerna är av sockerpasta.

Sleeping beauty

Det händer galet mycket roliga grejer just nu!:)




Cinnabon- världens godaste kanelbullar!

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 20:43:33 | I kategori: Recept: mjuka kakor och bulla | 0 kommentarer

På Ellies dop fanns det bland annat cinnabons. Dessa himmelska kanelbullar bara måste du prova baka! Receptet hittade jag hos Sockerrus.

Receptet ska ge 12 megastora bullar men som ni ser gjorde jag mindre
och fick betydligt fler än så! (Några gick åt till provsmak också)


Bullar
:
35 g torrjäst
240 ml varm mjölk  ca 45grader)
1 1/4 dl socker
80 g smör (rumsvarmt)
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl mjöl


Fyllning
:
150 g farinsocker (ca 2,5dl)
2 1/2 msk kanel
80 g smör (rumsvarmt)


Glasyr
:
125 g smör (rumsvarmt)
3,5 dl florsocker
80 g cream cheese
2/3 tsk vaniljpulver
1 krm salt
(Jag färgade min glasyr rosa för att bullarna skulle matcha fikabordet)


Gör så här:
 1.   Lös upp jästen i den varma mjölken.

2.   Blanda socker, smör salt och ägg.

3.   Tillsätt mjöl och blanda väl.

4.   Knåda ihop till en del och låt jäsa 1h.

5.   Blanda farinsocker och kanel tillsammans i en skål och vänta tills degen jäst klart.

6.   Kavla ut degen till en rektangel på ca 53×40 cm (ca 0,6 cm tjock).

7.   Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen

8.   Rulla ihop och skär 12 stycken ca 4,5 cm breda skivor (eller gör flera små)

9.   Låt jäsa i 30 min under en bakduk.

10.   Gör i ordning glasyren.

11.   Blanda ihop alla ingredienser väl. Den ska nästan vara lite rinnig.

12.   Är den inte det så kan man stoppa in den i micron en liten stund.

13.   Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min. De ska nästan vara lite ”undercooked”.

14.   Häll på glasyren så fort bullarna kommit ut ur ugnen.

Ät och njut medans de fortfarande är varma


Det går jättebra att frysa bullarna, antingen med eller utan glasyr.
Värm de bara en stund i micron innan de ska ätas så blir de som nygjorda!


Mmmmums!

Fototårta

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 22:28:13 | I kategori: Dop- och namnfesttårtor | 0 kommentarer

I helgen var det dop för världens sötaste lilla Ellie

Ja, det ser ni ju själva:)

Tårtan hade smak av persika, blåbär och jordgubb

Den är täckt med marsipan och fotot är såklart ätbart!

Mer bilder på det härliga dopfikat kommer så småningom.
Imorgon börjar en ny vecka med massor av härliga möjligheter!


Vackra fjärilar!

Publicerat: 2012-01-18 Kl: 22:05:25 | I kategori: Tips och trix | 1 kommentarer

Ikväll har jag pysslat med lite fjärilar i sockerpasta.
Visst blev de fina!

I brist på tårta stack jag ner dem i en plastblomma istället...
... och det funkar ju det med!

Jag fäste floristtråd i fjärilarna så de går att sticka ner i en tårta sen.


Efter det målade jag dem i en massa härliga färger!


De här skimrande sötnosarna kanske får följa med och sprida lite extra
utstrålning över helgens dopfikabord!

Star wars-tårta

Publicerat: 2012-01-16 Kl: 20:01:15 | I kategori: Barntårtor | 0 kommentarer

Äntligen! (Inte en dag för tidigt!)
En ny tårta kommer ut på bloggen efter ett litet uppehåll.

Adam fyllde 8 år och firade med en tårta som hade smak av
vit choklad och dumle. Visst låter det gott!

Tårtan är täckt med marsipan och figurerna är gjorda i sockerpasta.


Den här veckan går all ledig tid åt till att fixa ett dopfika.
Det är så roligt!

En tidning någon?

Publicerat: 2012-01-11 Kl: 21:03:29 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Är det någon som vill ha det senaste numret av Cake craft and decoration?
En riktigt härlig tidning med massor av vackra tårtor och tips!


Key lime pie

Publicerat: 2012-01-10 Kl: 23:28:38 | I kategori: Recept: övrigt | 0 kommentarer

När jag gjorde citronmaränger förra veckan fick jag 7 äggulor över.
Jag googlade runt lite och hittade receptet på Key lime pie.
Perfekt!
Nej, jag har inte hört talas om den tidigare, jag är lite efter jag vet:)

Här kommer iallafall receptet på denna fräscha, goda paj!
(Och ja, jag har återigen förenklat receptet lite)

Botten:
200 g digestive
100 g smält smör

Fyllning:
1 burk sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
1.5 dl juice från lime (jag tog 5 st)

Krossa kexen och blanda med det smälta smöret
Förgrädda ca 10 min i 175 grader

Vispa ihop äggulor och blanda ner kondenserad mjölk och saften från limefrukterna
Grädda ca 15 min till

Låt svalna och servera gärna med vispad grädde eller glass.
Jag smulade över citronmaräng och det blev supergott!


Tips! Prova byta ut digestive mot ett annat kex, ex singoalla. Du behöver då endast ca 35 g smör.


Maränger med smak av citron

Publicerat: 2012-01-08 Kl: 21:10:16 | I kategori: Recept: kakor och godis | 2 kommentarer

I helgen har jag gjort mina första maränger!
Jag är inte så förtjust i maränger egentligen, men nån gång ska man ju testa!
De blev förresten riktigt goda...
 
... spröda utanpå men sega inuti.

Receptet är Leilas.
Jag bytte bara ut chokladen mot citronessens.

Här kommer receptet!
(9 st stooora eller massor av små)

7 äggvitor
5.25 dl socker
Citronessens efter smak
(eller 100 g choklad)

Sätt ugnen på 130 grader (varmluft)
Vispa äggvitor och socker över vattenbad till ca 60 grader
Ta sedan bort från vattenbadet och fortsätt vispa tills det kallnat igen
(hoppas verkligen du har en bakmaskin!)
Rör i smaksättningen och klicka eller spritsa sedan ut på en plåt
 Grädda 45-55 min beroende på storlek


Lime skulle nog också passa bra som smaksättning!

Mina är förresten svagt gula, då de ska passa färgtemat på ett kommande dopfikabord.

Tävling på facebook!

Publicerat: 2012-01-08 Kl: 20:51:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har du chansen att tävla om en tårta igen på min facebooksida!
Sockerbagerskan på Facebook

Den här gången väljer du vem du vill ge en tårta till och varför.
Läs mer på facebook!


Dessertbord till Selmas 1 års-kalas

Publicerat: 2012-01-07 Kl: 22:21:00 | I kategori: Dessertbord | 4 kommentarer

Jag kom just på att jag har ju helt glömt bort att visa Selmas 1- års fika!
Här kommer lite bilder.

Så här kan ett fikabord till en liten prinsessa se ut!

Det fanns gluten- och laktosfria cupcakes med smak av ahlgrens bilar

Det fanns även färgglada punschrullar...
... och ett gäng härliga citronbiskvier

I de här rosorna fanns det små oreo-cakeballs

Och så ett fat med solskensbulla...
... och vaniljbulla med massor av mandelmassa!


Och chokladbollar! Klassiskt, men ack så gott!

Jag minns att jag när jag var liten sa att jag skulle kunna äta bara
chokladbollar och gurka resten av livet.
Tur att jag inte hade makten att verkställa min önskan!
Jag är visserligen fortfarande väldigt förtjust i dem båda, men lite ensidigt vore det allt!

Och så en glutenfri teletubbiestårta, men den har jag ju redan visat!


Chokladdoppade marshmallows brukar vara populärt hos barn!


Det kunde mitt lilla födelsedagsbarn intyga!


Lite färgglada läskflaskor släckte törsten för små munnar


Och så en tårta med hennes favoritkanin på.
Fast... den har jag ju också visat tidigare!


Så kan det se ut när världens finaste tjej fyller 1 år!






Boktårta

Publicerat: 2012-01-01 Kl: 21:51:31 | I kategori: Motivtårtor | 2 kommentarer

På begäran kommer här bilder på tårtan jag gjorde till min
kära farfar när han fyllde 85 år.
Han har nämligen skrivit en bok om Mörön, där han växt upp.
Så här blev min tolkning av just den boken.

Tårtan har smak av hallon, vaniljkräm och limesmörkräm

Det blev en hel del målande. Med ätbar färg såklart!
Och herregud vad roligt det var!

Till vänster ligger den riktiga boken.

Polly- och vit chokladpannacotta

Publicerat: 2012-01-01 Kl: 21:21:35 | I kategori: Recept: övrigt | 0 kommentarer

När jag skulle göra vit chokladpannacotta sist så upptäckte jag alldeles
för sent att jag hade för lite vit choklad.
Lösningen på det blev polly!

Här kommer receptet på en riktigt god pannacotta!

Till 4 pers
2 gelatinblad
100 g vit choklad
100g polly
4 dl grädde
4 msk mjölk
1 vaniljstång eller lite vaniljsocker

Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten
Koka upp grädde,mjölk och vanilj i en kastrull
Smält ner polly och vit choklad
Rör i gelatinbladen
Ställ i kylen ca 4 timmar

Den här pannacottan blir söt!
Servera gärna med lite syrliga bär...
kanske limemarinerade björnbär eller hallon?