Blåbärssmulpaj med vit choklad

Publicerat: 2011-04-30 Kl: 14:41:05 | I kategori: Recept: övrigt | 0 kommentarer

Blåbärssmulpaj med vit choklad
ca 6 pers

200 gram smör
4 msk socker
3 dl mjöl
3 dl havregryn
200 gram vit choklad
1,5 liter blåbär
(2 msk socker och 2 msk potatismjöl)

Sätt ugnen på 200°.
Blanda smör och socker. Blanda i mjöl och havregryn till en smulig massa. Hacka chokladen och blanda i den.

Häll blåbären i botten på en ugnsfast form. Strö över socker och potatismjöl. Fördela smuldegen över bären. Grädda i ugn i 25-30 minuter.


Servera med det du tycker är godast och njuuuut!



Kocktårta!

Publicerat: 2011-04-22 Kl: 13:15:42 | I kategori: Tematårtor | 0 kommentarer

I morse gjorde jag färdigt kocktårtan som jag har klurat på i många dagar nu. Resultatet ser ni här nedan.


Lite brutalt med en kniv nerstucken i tårtan, kan tyckas. Men är det kocktema så är det! Kocken sitter på en trasmatta och håller en morot i handen. Bredvid kocken står en kastrull med en firre i.
 

Nu ska jag ta det lugnt ett tag och ladda inför kvällens tårta, nämligen min sambos födelsedagstårta. Tanken är att det ska bli en tvåvåningstårta med lite påskfärger, om resultatet blir som jag tänkt mig återstår att se. Jag har iallafall kallat hit min kära syster ikväll som förstärkning. Frågan är väl om hon hjälper eller stjälper...

Sötnos-tårta!

Publicerat: 2011-04-16 Kl: 21:32:02 | I kategori: Tårta i ask | 1 kommentarer

Idag hade jag inget att göra efter jag hade städat så jag slängde ihop en rulltårta som jag fyllde med hallon- och jordgubbsmousse. Sen jämnade jag till den med glasskräm och täckte den med marsipan. Dekorationerna gjorde jag också av marsipan. Sen kom jag på att jag ville att det skulle stå "sötnos" på den, och då passade det ju utmärkt att ge den till min syster, eftersom att min dotter inte har åldern inne än för tårtätande. Selma är ju egentligen min sötnos nr 1 såklart! När den var färdig tog jag Selma med mig och så åkte vi och lämnade den på hennes jobb. Passande nog hade hon färdigt kaffe, och jag var inte sen på att föreslå att vi skulle smaka på den omgående. Och gissa om den var god! Tummen upp till mig!



Här är formen som jag använde. Jag älskar dessa små skönheter! De finns för övrigt att köpa på servir.


Cakeballs- i can almost die for you!

Publicerat: 2011-04-13 Kl: 12:33:55 | I kategori: Kakor och sånt | 1 kommentarer

Idag vill jag verkligen hylla cakeballs! Och då framför allt med ballerina kladdkaka som innehåll. De är så underbart goda att jag tror jag smäller av! Godast blev de, i mitt tycke, när de doppades i vit choklad! Det passade så underbart bra ihop. För att göra dessa enkla ljuvliga bollar tar du bara dina favoritkakor och krossar dem. Efter det blandar du i lite philadelphiaost tills du får en konsistens som du kan rulla bollar av. In med dem i frysen ett tag och sen doppar du dem i choklad. En stor kopp kaffe till det och lyckan är total!


Den här varianten består av chocolate chip cookie dough med smak av kaffe. Också en riktig höjdare, men de bör ej serveras med kladdkakebollarna för då blir de utklassade.


Vill du inte doppa dem i choklad behöver du förstås inte. De blir goda ändå. Det är ju nästan som att äta kakorna som de är, men ett roligare alternativ än ett fat med torra kakor! Då kan du ju på sätt och vis säga att du gjort de själv utan att ljuga!;)
 
De här träddes på pinnar så det blev som att äta en upp- och nervänd klubba. Några marsipanhjärtan ville gärna pryda de små bollarna.

Ut i köket och testa!

Baby converse!

Publicerat: 2011-04-11 Kl: 20:25:43 | I kategori: Modellerat | 1 kommentarer

I början av veckan är det stiltje på tårtfronten, så då passar jag på att öva inför kommande beställningar. Idag har jag gjort min allra första sko. Det var inte så svårt som jag trodde. Det svåraste var att trä in skosnöret, det hade ju en tendens att gå av! 
 



Jobbtårta

Publicerat: 2011-04-11 Kl: 14:52:20 | I kategori: Tematårtor | 0 kommentarer

Detta var en tårta med temat "jag har fått jobb!" En väckarklocka och kanske en datamus var önskemålet och så fick det bli. Jag hade inte så mycket tid på mig heller att fundera så mycket, men en hög med slantar klämde jag in också iallafall, och det fick symbolisera pengarna som rullar in i samband med det nya jobbet:) Cash is king!


Recept kladdkaka light

Publicerat: 2011-04-09 Kl: 12:57:57 | I kategori: Recept: mjuka kakor och bulla | 3 kommentarer

Här kommer receptet på kladdkakan som är en lite nyttigare variant.

Kladdkaka utan smör & socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
0,75 dl kakao
1 dl fast honung
1 msk rapsolja
1 ½ dl mjölk
Ev lite hackad mörk choklad, gärna mint

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda de resterande ingredienserna i en annan bunke och försök att lösa ut honungen med en visp(ej elvisp). Blanda samman smeten och häll i oljad ugnsform på ca 30*30 cm. Grädda i 150 grader i ca 25 minuter.

Servera gärna med hallon. En klick vaniljkesella blir också gott! Om du hellre vill göra portionsformar som jag gjort här så korta bara ner gräddningstiden en hel del.


Njut med gott samvete! Det är du garanterat värd!

Spindelmannentårta

Publicerat: 2011-04-08 Kl: 21:24:53 | I kategori: Barntårtor | 0 kommentarer

En spindelmannentårta med ahlgrens bilarfluff och jordgubbasmousse. Täckt med marsipan och dekorerad med sockerpasta.




Minicupcakes koladröm!

Publicerat: 2011-04-06 Kl: 21:50:45 | I kategori: Recept: cupcakes | 0 kommentarer

Efter önskemål kommer här receptet på dessa underbara minicupcakes som jag gjorde till Selmas dop!


Minicupcakes koladröm

Ingredienser:

115g smör, rumstemperatur
2 dl farinsocker
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
ca 2 dl Dulce de Leche 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör, sockren och vaniljsocker fluffigt 
Tillsätt ett ägg i taget, vispa tills det blir lite fluffigt
Tillsätt mjöl och vispa tills allt blandats ihop väl 
Klicka eller spritsa lite smet i botten på muffinsformarna
Spritsa sedan en klick dulce de leche på smeten och platta till
Avsluta med ett till lager smet
Grädda i ca 10 min beroende på storlek. De ska bli lite gyllenbruna

Det bör tilläggas att det inte är helt enkelt att fylla formarna, speciellt inte om du väljer små tryfelformar som jag gjorde. Smeten blir väldigt tjock och svår att hantera, och dulce de lechen är också tjock och kladdig. Det underlättar lite att spritsa. Och om du blöter en sked och plattar till mellan varven så går det säkert som smort ska du se!


Och så till frostingen! På Selmas dop hade jag gjort en vit chokladfrosting bestående av vit choklad och philadelphia. När jag fyllde år gjorde jag en frosting på grädde och dulce de leche. Båda blev riktigt goda, men strået vassare var nog ändå smaken av vit choklad!

Observera! När man gör dem i små tryffelformar blir de så små och söta att ingen märker om du tar två eller tre eller fler! Ta allihop vettja!

"Wienerbröd" i långpanna

Publicerat: 2011-04-06 Kl: 08:33:16 | I kategori: Recept: mjuka kakor och bulla | 0 kommentarer

Till mitt lilla projekt jag håller på med bakade jag igår "wienerbröd" i långpanna. De blev superduper goda! Vilket inte var så bra, för det innebar att jag smakade både en och två bitar. Jag liksom jämnade till kanterna så bitarna skulle bli finare. Receptet kommer här nere, men baka inte dessa om du inte känner för att svulla!;) Det ska inte jäsa nåt, så efter att min kära bakmaskin hade knådat ihop det hela var det bara att kavla ut och smeta på fyllningen.

"Wienerbröd" i långpanna

Deg:
50 g jäst (jag använde torrjäst)
½ dl grädde
1½ dl mjölk (endast mjölk går också bra)
2 ägg
150 g smör
8 dl vetemjöl

Fyllning 1:
5 dl vaniljkräm

Fyllning2:
75 - 100 g smör
2 dl socker
4 droppar bittermandelolja

Lös upp den kalla vätskan med jästen och tillsätt äggen. Klicka i rumsvarmt smör och blanda sedan ner mjölet. Alternativt släng ner allt i baktråget och kör igång bakmaskinen på "endast deg" programmet.

Dela degen i två delar och kavla ut den ena på bakplåtspapper i långpannan. Bred på vaniljkrämen. Kavla sedan ut den andra halvan och bred på den andra fyllningen. Vik degen dubbelt och skär långa remsor som du tvinnar och lägger över vaniljkrämen. Pensla med ägg och strö på pärlsocker om så önskas.

Grädda i 200 - 225 ° i cirka 20 minuter



Njut och sväll!




Mandelkubb

Publicerat: 2011-04-04 Kl: 08:58:07 | I kategori: Recept: mjuka kakor och bulla | 0 kommentarer

I helgen gjorde jag kubbar, och även fast det är bland det sista jag skulle välja på ett fikabord så blev de riktigt goda! Inte så torra och tråkiga som jag är van vid. Vissa kanske vill ha de torra, men de här var iallafall perfekta enligt mig! Receptet hittar du här nere.



MANDELKUBB
16 st

5 droppar bittermandelolja
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl gräddfil eller filmjölk
2 tsk hjorthornssalt
5,5 dl vetemjöl
pärlsocker till garnering 


Rör ihop socker och smör. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Klicka ut smeten på en plåt. Strö pärlsocker över. Grädda i ca 8-10 minuter i 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugn.

Servera med ett glas kall mjölk.